Diş apsesi, pek çok periodontal rahatsızlıkların aksine ağrıya ve acıya neden olur. Diş eti problemleri kronik ilerleyerek geç belirti verebilmektedir. Fakat dişin pulpa kısmın yani sinirini etkileyen apseler akut dönemde ciddi ağrıya neden olacaktır. Bu yüzden de acil müdahale yapılması gerekir.
Belirtileri taşıyan kişilerin, beklemeden diş hekimine başvurmaları ve gerekli tedavi sürecine başlamaları önerilir.
Dişlerin kök çevrelerinde kemik kayıpları ve diş kaybına kadar giden bir süreç gelişmeden önlemler alınmalıdır.
Diş apsesi ile diş eti apsesi farklıdır. Dişlerde ya da diş etlerinde meydana gelen bakteriyel enfeksiyon sebebiyle meydana gelir. Genellikle ağız ve diş hijyenine yeterli özenin gösterilmediği durumlarda ortaya çıkar. Bunun dışında, vücudun başka bir sisteminde oluşmuş rahatsızlıkların semptomu da olabilir. Diş etinin aşırı kırmızı bir renge bürünmesi, diş fırçalarken kanama gibi belirtileri vardır.
En iyi ve uygun tedavi ile sizleri güzel ve sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.
Diş apsesinin belirtileri şöyle sıralanabilir:
Bu belirtilerin hepsine ya da bazılarına sahipseniz acilen bir diş hekimine danışmanız tavsiye edilir. Diş hekiminiz, sorunu tespit ettikten sonra tedavi sürecine dair sizi bilgilendirecektir. Biz yine de diş apsesi nasıl geçer, nasıl tedavi edilir bir bakalım.
Diş hekimine başvurduğunuzda ilk olarak şikayetçi olduğunuz bölgenin fiziksel anlamda kontrolleri yapılır. Bu kontroller diş etinin görünümünü kapsar. Daha sora, ilgili bölgenin röntgeni çekilerek apsenin hangi seviyede olduğu açıkça belirlenir. En son aşamada ise enfeksiyonun diş içerisindeki sinire ulaşıp ulaşmadığına bakılır. Eğer apse nedeni dişin sinirine gelen bir enfeksiyon ise, dişin siniri alınarak tedavi yapılır. Bu işlemin adı kanal tedavisidir.
Diş eti apsesi tedavisi için uygulanan adımlar şöyledir: