Protez

Protetik (protez) diş tedavisi ağızdaki eksik diş sayısına ve yerlerine göre; bu eksiklikleri gidererek, ağız bütünlüğünü kazandıran, yalnızca estetik değil aynı zamanda çiğneme fonksiyonları, konuşurken sesleri düzgün çıkartabilme ve dişsizlikten kaynaklanan psikolojik problemleri de ortadan kaldırmayı hedefleyen diş hekimliğinin önemli ve büyük dallarından biridir.

Diş Protezi’nin Amacı Nedir?

Protezde, hastanın kaybolan fonksiyonları tekrar kazandırılmaya çalışılırken, aynı zamanda bozulan konuşmasının da düzeltilmesi ve estetik görünümün de daha iyi olması amaçlanmaktadır. Böylelikle büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanır. Çünkü bu şekilde yaşamlarını ( bir süre de olsa ) sürdürmek zorunda kalan bireyler, öncelikle gülmeyi unuturlar. Bu da fonksiyonel bozuklukların yanı sıra, insanlarda kendine güven duygusunun zedelenmesine neden olur. Bu tip hastalara yapılan çeşitli protezlerle insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır.

Protez Çeşitleri

1. Sabit Protezler (kron-köprü benzeri yapıştırmalı protezler)
2. Hareketli Protezler (total ya da bölümlü protezler)
3. İmplant üstü protezler (çeneye yerleştirilen vida ve protezler)
4. Tek kronlar (tek dişin kaplanması şeklinde)
5. Köprüler (eksik dişlerin yanındaki dişlerle birlikte kaplanması)

En iyi ve uygun tedavi ile sizleri güzel ve sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.

Protez Temizliği
Nasıl Olmalıdır ?

Protezlerin Temizliği.

Hareketli protezlerin temizlenmesi bir takım temizleme ajanları ile yapılmaktadır. Su içerisine konan efervesan tablet vasıtasıyla protezler temizlenmektedir. Eğer protez temizleme ajanı mevcut değilse diş fırçası ya da protez fırçası ile protez temizlenebilir. Bunun yanında bölümlü hareketli protezler ağızdan çıkarılıp, ağızdaki mevcut dişler temizlendikten sonra protez temizlenip yerine takılabilir. Ancak total protezlerde hastanın dişleri çıkarıp ağzını çalkalaması kafidir.

Protezinizin olması, ağız hijyeni ve bakımınıza daha az dikkat edeceğiniz anlamına gelmez. Aksine diş hekiminize düzenli olarak gitmeniz protezlerinizin ömrünü artıracak ve ağız sağlığınızı koruyacaktır.

Neden Protezleri Her gün Neden
Temizlemelisiniz ?

Aşağıdaki problemlere sebep olabilecek, plak, yiyecek artığı, ve tartar oluşumunu engellemek için günlük temizlik önemlidir:

1. Görünüm ve estetik problemler.
2. Ağız kokusu.
3. Protez altındaki dokunun tahriş olması (iritasyonu).
4. Ağızda enfeksiyon

Evde beyazlatma jeli genellikle iki ila üç hafta boyunca günlük olarak uygulanmalıdır. Tezgah üstü kitler de evde kullanım için yaygın olarak mevcuttur. Jeli tutmak için tepsiler veya dişlerinize yapışan beyazlatıcı şeritler sağlarlar. Bu ev ürünlerini kullanmak istiyorsanız diş hekiminizle konuşun. Aşırı kullanımı ve dişlerinize ve ağzınıza olası zararları önlemek için talimatları uyguladığınızdan emin olun.

Tedavileriniz için Randevu Alın

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

Ahmet Can Üzümcüoğlu

Sizin için gerekli olan en uygun tedaviyi birlikte belirleyerek sizi en güzel gülüşlere kavuşturuyorum.

Sosyal Medya

Sosyal Medya Hesaplarımdan Beni Takip Edebilirsiniz.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

tr_TRTurkish