Diş
Beyazlatma

Uzun yıllar boyunca insanların dişleri konusundaki en büyük zaafları onların beyazlığı olmuştur. Yapılan araştırmalar insanların %7’sinin sadece dişleri gözükmesin diye gülmekten kaçındığını ortaya koymuştur. Bunu sağlamak adına karbonatla başlayan macera, porselenlere, diş minesine çok zarar veren törpüleme işlemlerine kadar uzanmıştır. Ancak kalıcı ve dişe zarar vermeyen bir beyazlatma yöntemi arayışı hiç bitmedi.

Su içeren beyazlatıcı jellerin benzerlerinden en büyük farkı, diş minesine zarar vermeden, en kalıcı şekilde dişleri sağlıklı doğal beyazlığına kavuşturabilmesi. Ve bunu hastaya zahmet vermeden, ister muayenehanede 1 saatte, ister evde uyurken uygulayarak ortalama 3-6 gün gibi kısa bir süre içerisinde yapabilmesi.

Su içeren beyazlatıcı jeller diş minelerinin susuz kalmamasını sağlayarak, çatlamaların önüne geçer. Alınan sıvı ve yiyeceklerin dişteki boşluklar arasında kalması, dişte renk değişimine neden olduğundan diş temizliği beyazlatmadan sonra korunması ve diş renkleşmesine sebep olan diyet alışkanlıklarının hekim tarafından düzenlenmesi gerekmektedir. Böylece oluşan beyazlık kalıcı olur.

Diş beyazlatma, genellikle sağlıklı görünen, beyaz ve parlak dişlere sahip olmak isteyen kişilerin başvurduğu bir tedavidir. Son yıllarda da diş hekimlerinin sıklıkla uyguladığı ve talebin yüksek olduğu bir tedavidir diş beyazlatma. Günlük yaşantımızda tükettiğimiz yiyecek ve içecekler, tütün ürünleri ve alkol dişlerimizde çeşitli hassasiyetlere ve değişikliklere sebep olur. Bunlardan biri de dişlerde leke oluşumu ve dişlerin sararmasıdır. Dişler düzenli fırçalanmadığı zaman sararmaya başlar ve ağız kokusu, çürük, diş taşı gibi sorunlara sebep olur. Bu sebeplerin arasında sararma ve leke de vardır.

Özellikle çay, kahve, sigara, asitli ve çok şekerli içecekler dişlerin sararmasında ve kendi rengini kaybetmesinde büyük rol oynar. Diş beyazlatma işlemi ise bu maddelerin sebep olduğu sararma ve lekelenmeyi ortadan kaldırır.

En iyi ve uygun tedavi ile sizleri güzel ve sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.

Yan Etkisi
Var mıdır ?

Diş beyazlatma işleminde, bütün beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebep olur. Soğuk-sıcak besinlere veya solunan havaya karşı oluşan bu hassasiyet ciddi anlamda rahatsızlık verebilir ve sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyebilir. Bu, diş beyazlatma işleminin normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet en geç 2 gün içerisinde geçmezse dişler yapısal olarak beyazlatıcıyı kabul etmiyor demektir ve beyazlatıcının kullanımının kesilmesi gerekebilir. Hassasiyet durumunda, diş hekiminin uygulayacağı florür ve size önereceği diş macunu veya kremleri bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Diş beyazlatma sebebiyle oluşan hassasiyeti azaltmak için bir diğer seçenek olarak içerisinde potasyum nitrat bulunduran diş macunları da kullanılabilir.

Diş beyazlatma işleminin çeşitli yöntemleri vardır. Genellikle, kullanılan yöntemlerde dişler “karbamid peroksit” ile ağartılır. Bu hidrojen peroksit ve üre bozulur ve kimyasal bir reaksiyonda diş rengini hedefler. Bu işlem dişleri beyazlatmanın en güvenli yollarından biridir. Beyazlatmanın öne çıkan özelliklerinden biri de anında cevap vermesidir. Yani işlem sonrasında hızlıca dişler beyazlamış olur, parlak ve canlı bir görünüme kavuşur.

Bilinen bu yöntemin dışında bir de genellikle kullanılan diş jelinin mavi bir ışık haline getirilip uygulanma yöntemi vardır. Ancak bu tedavide UV ışını kullanıldığı için dikkatli olmak gerekir. Zira bu UV ışınları ağızda çeşitli yanıklara yol açabilir.

Diş Beyazlatma Neden
Tercih Edilir ?

Dişlerin görünümü, özellikle hijyene ve estetiğe önem veren, kişisel bakımını eksiksiz yerine getiren kişiler için çok önemlidir. Diş beyazlatma ise görünüm açısından olumlu bir etki yaratır. Geçmişte olduğu gibi bugün de bitkisel yöntemler kullanılarak ev ortamında doğal diş beyazlatma yöntemleri uygulanabilir.  Ancak bunun yanı sıra diş hekimliğinde teknolojinin ve bilimin gelişmesi sayesinde dişlerle ilgili pek çok renk, şekil ve konum bozuklukları kolaylıkla tedavi edilebilir. Evde karbonat, beyazlatıcı diş macunları gibi ürünlerin kullanımının yanı sıra diş hekimleri tarafından uygulanan bazı medikal diş beyazlatma tedavileri de bulunmakta. Bunların arasında yer alan renklenmiş dişlerin beyazlatılması yöntemi, diğer restoratif metotlara kıyasla daha ekonomik, kolay ve zahmetsizdir.

https://dishekimican.com/wp-content/uploads/2022/01/disbeyazlatma.jpg

Diş beyazlatmada kullanılan jeller dişlerde hassasiyet yaratabilir. Fakat bu normal bir durumdur. Dişlerin hassas olmasından kaynaklı kısa bir süre sert gıdalar tüketmemek gerekir. Aynı zamanda soğuk-sıcak yiyecek ve içecekler de bir süre tüketilmemelidir. Ancak bu hassasiyet 1 veya 2 gün içerisinde geçmezse jellerin kullanımına ara vermek gerekir. Aynı zamanda bu hassasiyeti gidermek için potasyum nitrat içerikli diş macunu da kullanılabilir. Diş minesini kuvvetlendirmek ve rahatlatmak da potasyum nitratın etkileri arasındadır.

Tedavileriniz için Randevu Alın

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

Ahmet Can Üzümcüoğlu

Sizin için gerekli olan en uygun tedaviyi birlikte belirleyerek sizi en güzel gülüşlere kavuşturuyorum.

Sosyal Medya

Sosyal Medya Hesaplarımdan Beni Takip Edebilirsiniz.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

tr_TRTurkish