İmplant

Diş implant uygulaması; diş köklerini metal implant vidası ile  hasar görmüş ya da eksik olan dişleri, gerçek dişlere çok benzerlik gösteren ve onlar gibi işlevlere sahip suni dişler ile başka biçime sokan bir uygulamadır. Diş implant tedavisi, uygunsuz protezlere ya da köprülere güzel bir alternatif olabilir. Doğal diş kökleri eksik olduğunda, diş protezlerinin değiştirilmesine imkan olmadığı için diğer bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Diş implant tedavisinin nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğinin kompozisyonuna bağlı olarak değişir.  İmplantların en büyük faydası, yeni yapılacak dişleriniz açısından iyi bir destek sunmasıdır. Bununla birlikte kemik iyileşmesi uzun bir zaman gerektirdiğinden, işlemin aylarca sürmesi muhtemeldir.
Diş implantları, eksik olan dişlerin köklerine yani çene kemiğine cerrahi operasyonla yerleştirilir. İmplantlarda bulunan titanyum çene kemiği ile kaynaştığından, sabit köprü ya da protezler gibi kaymaz, sorun yaratmaz veya kemik hasarına neden olmaz. Aynı zamanda bu implantlar çürümez.

En iyi ve uygun tedavi ile sizleri güzel ve sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.

İmplant hangi durumlarda
Uygulanır ?

·    En az 1 ya da daha fazla eksik dişiniz mevcutsa,
·    Büyümesini tamamlamış bir çene kemiğine sahipseniz,
·    İmplantları sabitlemek açısından kemikleriniz yeterli ise ya da kemik grefti yapabiliyorsanız,
·    Sağlıklı ağız dokusuna sahipseniz,
·    Kemik iyileşmesi açısından olumsuz etkiye neden olabilecek hastalıklarınız yoksa,
·    Takma diş takamıyorsanız veya takmak istemiyorsanız,
·    Konuşmanızı geliştirmek istiyorsanız,
·    Sürece birkaç ay dayanmaya hazırsanız.

İmplant tedavisi Nasıl
İlerler ?

Diş implantları için tedavi sürecinde, diş eti ve kemikler gibi dişleri destekleyen yapıların tedavisinde uzmanlaşmış bir diş hekimi olan ağız ve çene cerrahı başta olmak üzere çeşitli uzmanlardan oluşur.
–    Periodontist,
–    protez uzmanı
–    bazen kulak, burun ve boğaz (KBB) uzmanına ihtiyaç duyulabilir.
Diş implantları bir ya da daha fazla cerrahi operasyon gerektirdiğinden, işleme hazırlanmak için aşağıdakileri içeren kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerekir:
·    Kapsamlı diş muayenesi: Diş röntgenleri ve 3D görüntüler çekilir, dişlerinizden ve çenenizden yapılmış modeller tasarlanır.
·    Tıbbi geçmişinizin gözden geçirilmesi: Doktorunuza, reçeteli ya da reçetesiz kullanmış olduğunuz ilaçlar ve/veya takviyeler ile ilişkili bilgi vermelisiniz.
Kronik kalp hastalıklarınız ya da ortopedik olan implantlara sahipseniz, hekiminiz enfeksiyonu önlemek amacıyla ameliyattan önce antibiyotik kullanmanızı önerebilir.
·    Tedavi planı: Sizin özel durumunuza göre uyarlanan bu planda, kaç tane dişe ihtiyacınız olduğu, çene kemiğinizin ve kalan dişlerin durumu gibi faktörler dikkate alınır.
https://dishekimican.com/wp-content/uploads/2022/01/implant.jpg
Ağrı kontrolünü sağlamak amacıyla, operasyon sırasında anestezi seçenekleri arasında lokal anestezi, genel anestezi ya da sedasyon bulunur. Sizin açınızdan en uygun olan seçenek hekiminiz tarafından değerlendirilir.
Diş bakım ekibiniz, hangi tür anestezi uygulanacağına bağlı olarak, ameliyattan önce ne yiyeceğiniz veya içeceğiniz konusunda size bir liste sunar. Sedasyon veya genel anestezi uygulanırsa, birisinin sizi operasyon ardından eve götürmesi gerekir ve evde dinlenme halinde olmanız önerilir.
Diş implant cerrahisi genellikle aşamalar halinde yapılan bir ayaktan ameliyattır. Bir diş implantı yerleştirme işlemi, aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok adım içerir:
·    Hasarlı dişi çıkarma,
·    Gerektiğinde çene kemiği hazırlığı (aşılama),
·    Diş implant yerleştirilmesi,
·    Kemiğin büyümesi ve düzelmesi,
·    Köprü yerleşimi,
·    Yapay dişin yerleştirilmesi.
Bu süreç aylar alabilir. Geçen zamanın büyük bölümü çenede oluşan yeni kemiğin büyümesini ve düzelmesini beklemeyle geçecektir. Durumunuza, yapılan özel işlemlere veya kullanılan malzemelere bağlı olarak, bazı adımlar bazen birleştirilebilir.

Tedavileriniz için Randevu Alın

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

İletişim
Bilgileri

Merak ettiğiniz sorular ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres
Bedir Mah. Çevreyolu Cad. No:137 Selçuklu / Konya
E-mail
acanuzumcu@gmail.com
Telefon
0 539 709 19 19

Ahmet Can Üzümcüoğlu

Sizin için gerekli olan en uygun tedaviyi birlikte belirleyerek sizi en güzel gülüşlere kavuşturuyorum.

Sosyal Medya

Sosyal Medya Hesaplarımdan Beni Takip Edebilirsiniz.

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

Dt. Ahmet Can Üzümcüoğlu  Ağız ve Diş Sağlığı © 2022 Tüm hakları saklıdır.

tr_TRTurkish