Porselen lamina diş kaplamalar estetik diş hekimliğinde dişlerin şekillerini ve renklerini istenilen ölçüde getirmek amacıyla yapılırlar . Bu işlem yapılırken kişinin estetik ihtiyaçları belirlenir . Yüz şekli, dudak yapısı göz önüne alınarak ideal diş boyutları şekli ve rengi elde edilir. Estetik diş hekimliğinde gülüş tasarımı, diş beyazlatma, diş köşelerini ve uçlarını düzeltme gibi işlemleri destekleyen bu tedavi her geçen gün daha sıklıkla uygulanmaya başlamıştır.
Lamina diş tedavisinin uygulama alanları:
Yaprak Lamina Yapım Aşamaları,
Porselen lamina kaplamalar yapılırken 2 veya 3 seans diş hekimine gitmek gerekir diş hekimi hazırlık aşamasında lokal anestezi ile işlem yapılacak diş bölgesini uyuşturur. Dişin ön yüzünden gerekli miktarda aşındırma yapar. Daha sonra hazırlanan bu bölgeden ölçü alarak laboratuvara gönderir.
Diş yüzeyi yaklaşık 1 milimetre civarında aşındırılır. Dişleriniz takılana kadar soğuk sıcak ve asitli gıdalardan kaçınmanız gerekir .
En iyi ve uygun tedavi ile sizleri güzel ve sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.
Bunların yapımı için diş yüzeyinden çok az madde kaldırılması en büyük avantajıdır . Metal içermedikleri için klasik porselen diş kaplamaları gibi diş etlerinde zamanla gribin beslenmeye neden olmazlar . Kullanımları esnasında sigara çay kahve gibi resimler nedeniyle renkleri bozulmaz . Porselen lamina dişler yapıştırıldıktan sonra dişlerinizin doğal bir parçası gibi olacaklardır kendi dişini sık kullandığınız gibi kullanmanız mümkündür ancak fıstıklı Kuruyemiş yeme kalem ısırma diş gıcırdatma gibi zorlayıcı hareketlerden kaçınılması gerekir.
Alt çene önünde olduğunda , dişler uç uca kapandığında ve diş gıcırdatma alışkanlığı olanlarda yapımları uygun değildir .
Zirkonyum veya empress diş kaplamaları göre daha az madde kaybı olduğu için avantaj sağlarlar. Porselen diş kaplamalar gibi yapıldıktan sonra iyi bir bakım gerektirirler. Diş macunu diş fırçası, diş ipleri ve arayüz fırçası gibi bakım ürünlerini kullanmalıdır. Periyodik Diş Hekimi kontrollerini de aksatmamalıdır .